WhatsApp
Yükleniyor...

Web 2.0 Nedir ?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Web 2.0 Nedir ?
01 Temmuz 2023, 15:34 0 Yorum 114 Okuma

Dünya’nın artık Web 2.0 adı verilen internet siteleri dönemine çok rahat bir şekilde girdiğini söyleyebiliriz. Sadece bilgi amaçlı olan Web 1.0 sitelerinin kullanımı gerilerde bırakıldı. Zaten Web 1.0 mantığında sadece bilgi ve tanıtım esas alınıyordu. Yani bir kişi tarafından yönetimi gerçekleştirilen sitede kullanıcı okuyucu konumunda idi.

Web 2.0 denildiği zaman bazı kullanıcılarda kafa karışıklığı yaratmış durumdadır. Web 2.0’ı biraz açacak olur isek, ziyaretçiler aktif bir şekilde rol alarak katkı sağladıkları ve ilaveler yapabildikleri web siteleri anlamına gelmektedir. Örnekler ile açıklayacak olur isek, Vikipedi, WordPress, Google Adsense ve Blogger sitelerini söyleyebiliriz.

Bundan önceki dönemlerde web sitelerinde bulunan reklamlar, sabit banner şeklinde bulunuyordu. Google Adsense ile şimdi bu reklamlar yerini metin reklamlar dönemine bırakmış oldu. Mesela ilgili sayfa üzerinde ‘’kanser tedavisi’’ ile alakası olan makale okuyorsanız, sayfa üzerinde de kanser tedavisiyle alakalı metin reklamlar belirecektir. Böylelikle reklam pazarında yayıncılarda daha çok kazanç sağlamış oluyor. Çünkü kullanıcılar araştırma yaptığı bir konu üzerinde farklı yerlerden araştırma yapabilmek için metin reklama tıklayarak yönleniyor. Bu durumda yayıncıların ve Google Adsense’nin kazançlı çıkacağı anlamına geliyor.

Eski zamanlarda sitelerin akılda kalıcı bir isme sahip olması gerekiyordu. Ancak Web 2.0 ile bu durumda ortadan kalkmış oldu. Çünkü insanlar sitelerin ismini hafızalarında tutmak yerine, arama motorlarını kullanmaktadır.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum